Робо Лига

Национално състезание по роботика

ЗА РОБО ЛИГА БЪЛГАРИЯ ?

Робо Лига България е платформа за развитие и обмен на идеи в областта на роботиката.Събитието се стреми да събере млади ентусиасти и опитни професионалисти пред предизвикателството да конструират и програмират сами автономни роботи, с които да вземат участие в разнообразието от дисциплини.  

Участия на Vendom Genesis

  • През 2016г., Vendom Genesis участваха в състезанието като успяха да спечелят 5 купи в различните дисциплини.

  • През 2017г., Отбора на гимназията Vendom Genesis отново впечатли журито!

  • През 2018г., За пета поредна година „Робо Лига България“ дава възможност на всички интересуващи се от роботика да обменят опит и да покажат таланта си. И тази година нашият отбор ,,Vendom Genesis " взе участие в надпреварата и успя да се класира на трето място в категорията ,, Свободен стил деца " !

  • През 2019г.,Vendom Genesis към СПГЕ"Джон Атанасов" отново в топ три в състезанието по роботика организирано от ТУ - София. На 10 и 11.05.2019г. се проведоха Дни на роботика. Момчетата от клуба по роботика Vendom Genesis спечелиха първо и трето място в категорията следене на линия с автономни роботи. Алекс Асенов, капитан на отбора представи авторски обучителен комплект за следене на линия с който взе престижната награда.

Публикувано от Кристиян Сотиров

12.08.2019г.

Абонирайте се !

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Vendom

Genesis

"Vendom Genesis" е клуб по роботика към СПГЕ ,,Джон Атанасов". Основната му цел е да мотивира и помага на желаещите да се занимават с роботика и електроника.

Навигация