Vendom Genesis - отново шампиони в състезанието"Роботика за България"

Updated: Sep 3, 2020


За пета поредна година се проведе състезанието "Роботика за България", организирано от ФРГИ и САП, в което клуба по роботика "Vendom Genesis", взе участие с три отбора в две девизии. В сезон 2019/2020 година: ▪ Бяха създадени 107 отбора ▪ Регистрираха се 96 отбора ▪ 71 отбора предадоха поне 1 задание - После настъпи пандемията и промени всички планове в този сезон, но въпреки това участниците продължиха работа по мисиите, като 26 отбора – 10 от дивизия Премиер, 11 от дивизия А и 5 от дивизия Б предадоха класиращото задание 4, което стана финално за сезона!

Успеха на отборите се дължи на факта, че учениците стартираха с летен курс по роботика под ръководството на менторите Алекс Асенов и Стоян Илов. Повече за курса.

Пътя на успеха

Трите отбора от клуба по роботика "Vendom Genesis", не се отказаха (дори и през ваканцията) и работиха с желание и забава през всичките изпитания през този сезон. И целия им труд бе възнаграден- те станаха шампиони в двете девизии в които участваха.

Отбор "Vendom Genesis JR", участваше в девизия А , с ченове на отбора - Стефан Терзиев, Максим Ненчев, Кристиан Пенев, Спас Захов, Диан Динев, Никола Николов. И ментори на отбора - Цветан Толев и Руслан Пешев. Като отбора пребори 11 отбора и стана шампион в девизията- като взе първо място - с награди в категория Робо игра - трето място, Научно-изследователски проект - четвърто място, Робо Дизайн - първо място и Екипна игра - първо място.

Отбор "Vendom Genesis ", участваше в девизия Premier , с ченове на отбора - Ева Тихова, Виктор Вътков, Александър Николов, Борис Стоянов, Владимир Томашевич, Мартин Гергъовски, Антонио Исмаил, Христо Керезов и Йоан Добчев. С ментори - Максим Алиев и Иван Кирилов. Като отбора пребори 10 отбора и взе второ място - с награди в категория Робо игра - трето място и Робо Дизайн - второ място.

Отбор "Vendom Genesis Premier", участваше в девизия Premier, с ченове на отбора - Атанас Кадиев, Биляна Григорова, Дария Рогачева, Любомир Тодоров. С ментори - Стоян Илов и Алекс Асенов. Като отбора пребори 11 отбора и стана пети в девизията - с награди в категория Научно-изследователски проект - второ място и Екипна игра - трето място.

За организация на дейността на отборите, за техните виртуални срещи и за помощ с проектните и екипните задачи се грижиха - Кристиян Сотиров и Милена Гошева.

02.09.2020г. Публикувано от : Кристиян Сотиров

239 views0 comments