Представяне на Vendom Genesis в Roboleague 2018 !

Updated: Jan 3, 2019

За пета поредна година „Робо Лига България“ дава възможност на всички интересуващи се от роботика да обменят опит и да покажат таланта си. И тази година нашият отбор ,,Vendom Genesis " взе участие в надпреварата и успя да се класира на трето място в категорията ,, Свободен стил деца " !
За Робо Лига България

За пета поредна година „Робо Лига България“ дава възможност на всички интересуващи се от роботика да обменят опит и да покажат таланта си. Събитието е платформа за създаване, споделяне и развитие на идеи в областта на роботиката. То е дългосрочна инициатива, която цели да събере ученици, студенти и професионалисти ентусиасти в това състезание с роботи, за да стимулира тяхната изобретателност. Категориите са създадени така, че да дадат възможност на участниците да реализират интересни хардуерни и софтуерни решения чрез своите роботи.


Представянето на ,, Vendom Genesis " в състезаниетоЗа трета поредна година нашият отбор Vendom Genesis успя да се нареди сред победителите на едно от най-големите национални състезания в България. Нашите момчета от ,, Vendom Genesis JR " спечелиха престижното трето място в категорията ,, Свободен стил деца ".


 На тазгодишното издание на "Робо Лига" 3то място в националното състезание ни спечели полуавтономният робот "Голиат". На базата на привидно обикновен dispenser с 2 мотора и няколко вида сензори успяхме да видим революционна идея и да я реализираме. Нашият проект силно подпомага дейността на хората с по - рискови професии. От гасенето на пожари в трудно достижими зони до предотвратяване големи катастрофи и подпомагане решаването на големи екологични проблеми. Вдъхновихме се и продължихме миналогодишни проекти, базирани на роботи за сапьорство и безопасно овладяване на ситуацията при опастност за атентат без рискове за хората, които трябва да го обезвредят. Ще продължим работата си върху тези проекти, като в бъдеще очакваме да ги реализираме с масово разпространение и осъвременяване на съответните институции.
Представяне на проекта пред публика и жури.

Иво Табаков

На тазгодишното издание на "Робо Лига" 3-то място в националното състезание ни спечели полуавтономният робот "Голиат". На базата на привидно обикновен dispenser с 2 мотора и няколко вида сензори успяхме да видим революционна идея и да я реализираме. Нашият проект силно подпомага дейността на хората с рискови професии. От гасенето на пожари в трудно достижими зони до предотвратяване големи катастрофи и подпомагане решаването на големи екологични проблеми. Вдъхновихме се и продължихме миналогодишни проекти, базирани на роботи за сапьорство и безопасно овладяване на ситуацията при опастност за атентат без рискове за хората, които трябва да го обезвредят. Ще продължим работата си върху тези проекти, като в бъдеще очакваме да ги реализираме с масово разпространение и осъвременяване на съответните институции.
Основната идея на категорията ,, Свободен стил деца " е да даде възможност и пълната свобода на децата да използват своето въображение за реализиране на интересни и креативни проекти , докато в същото време децата се учат да конструират, да програмират, да изследват и да търсят информация за проектите си. Определено категорията ,, Свободен стил " е една от любимите на нашият клуб, тъй като ни дава възможност за изява.

Освен в категорията свободен стил, Vendom Genesis се представи в категории като следене на линия и сумо роботи. Успяхме да излезнем с нови разработки на роботите и сме доволни от представянето им , защото видяхме реално какво трябва да се подобрява на тези роботи и сме убедени, че в следващите състезания ще бъдем готови да защитим нашите стари представяния в именно тези категории.

Снимки на няколко от роботите ни в категория ,, следене на линия " :
Въпреки всичко, успяхме да се забавляваме и сме готови за следващи представяния :) .
Публикувано от : Алекс Асенов#robotics #electronics #competition #Roboleague

59 views1 comment