Ученик от СПГЕ "Джон Атанасов" с награда в конкурса "Млади изобретатели"

Георги Германов, от клуба по роботика с награда за креативност и отлично представяне в конкурса "Млади изобретатели", организиран от Фондация "Миню Балкански".

Георги представи проект - "Smart box" в област - електроника на конкурса с което впечатли съдиите.

Smart box, представлява - умната кутия която се състои от свързана станция за запояване, рециклиране на стари компютри, захранващ блок предложения. Устройството комбинира станция за запояване, трета ръка, захранващ лабораторен блок.

Като устройството комбинира най - важните уреди за всеки електротехник, в същото време трябва да е малко, здраво и да е лесно за транспортиране. "Ограничения бюджет с който разполагахме ни накара да се замислим за непотребни части които да използваме. Така решихме да използваме старо захранване от компютър. И да използваме USB портове от стар компютър.

Проекта се състои от няколко компонента: Старо захранване, Потенциометри, Резистори, Транзистор, Трета ръка и

Поялник 5V."В Област - роботика и автоматизация, Георги представи и Проект - Райграс.

Проекта е свързан с автоматизацията, пестенето на време и усилия в градинарството или като цяло поливна система, която има собствен интерфейс. Системата следи влажността и температурата в почвата и въздуха.

"За да можем да създадем идеални ословия за поливаните площи. Уникалното в нашият проект е че управляваме всяка част от него по отделно. Проекта се състои от електрокапазитивни сензори за температура и влажност • Релета • WiFi Module - ESP8266 • arduino •Воден електрически клапан • Хидрофорна помпа."


80 views0 comments