За пета поредна година, три отбора от Vendom Genesis ще участват в състезанието Роботика за България

Сезон 2019/2020 година на петото юбилейно издание на програмата „Роботика за България“ започна. Vendom Genesis отново ще вземе участие като ще изпрати три отбора: Vendom Genesis Premier, Vendom Genesis и Vendom Genesis JR

За състезанието

Програмата „Роботика за България”, създадена по инициатива на SAP Labs – България с подкрепата на Фондация „Работилница за гражданска инициатива”. Програмата цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите. Тя е насочена към ученици между 10 и 16 години, както и към техните учители. Програмата подкрепя мотивирани учители да изградят отбор по роботика в училището, където преподават, като за целта осигурява оборудване на дейността на един отбор по роботика, обучение и възможност за участие в състезания по роботика.Така програмата си поставя за цел да създаде навици от ранна детска възраст за работа в екип. Заедно в група учениците конструират и програмират роботи, които изпълняват социално значими мисии, разработват своите първи научно-изследователски проекти. Философията на инициативата е децата да научават нови знания чрез преживявания.

За отборите

Vendom Genesis Premier

Заедно вече две години, за втора година се явяват на „Роботика за България“ като ще вземат участие в девизия Premier.

Участниците са от девети клас на СПГЕ "Джон Атанасов" и те са Атанас Кадиев - 15 г. , Биляна Григорова - 15 г. , Дария Рогачева - 15 г. и Любомир Тодоров - 15г.

Интересни факти за отбора: Всяка зима и пролет си организираме различни събирания, екскурзии и обучителни срещи извън училище. Виждаме се на по пица, разхождаме се заедно някъде или просто седим в нашата бърлога и се сплотяваме още повече.Vendom Genesis

Това е нов отбор като участниците са от осми клас на СПГЕ. И те за първа година ще се вкючат. Те са преминали два курса по роботика които клуба организира - летния и за начинаещи. Като отбора се състои от - Ева Тихова -14г. , Виктор Вътков -14г. , Александър Николов -14г. , Борис Стоянов -14г. , Владимир Томашевич -14г. , Антонио Исмаил -14г. Мартин Гергъовски-14г. , Йоан Добчев -14г. и Христо Керезов -14г. Те ще се състезават в девизия Premier.

Какво казват за себе си : " Ако не беше този клуб може би нямаше да сме толкова добри приятели. Именно заради него се запознахме и се сближихме. Имаме малка традиция след клуба, преди училище заедно да обядваме. Обичаме и да прекарваме време заедно извън училище, да се разхождаме някъде или да играем видео игри."


Vendom Genesis JR

Това също е нов отбор като в него пак взимат участие ученици на СПГЕ от осми клас, като и те са преминали два курса. Като взимат участие в девизия A . Участниците са - Спас Захов -14г. , Диан Динев -14г. , Кристиян Пенев -14г. , Стефан Терзийски -14г. , Максим Ненчев - 14г. , Никола Николов - 14г. и Георги Андонов - 14г.

Какво казват за себе си : " Екипни играчи сме, обичаме да слизаме в мазето и да се занимаваме с Лего. През свободното си време се събираме и играем игри или гледаме някой страшен филм. "


Пожелаваме късмет на всички участници и повече интересна информация за отборите можете да намерите в сайта ни или във фейсбук.


Публикувано от : Кристиян Сотиров

111 views0 comments