В периода 1.09.2018-31.09.2019г. СПГЕ „Джон Атанасов” е партньор в международен проект по Еразъм+, n. 2018-1-FR01-KA-229-048281-2 Eurobot 2019. Целите на проекта са предаване на технологични умения в компютърните науки и роботиката, както и развитие на езиковите умения на учениците от двете училища във Франция и България. Основаната цел на проекта е участието на бинационален отбор в състезанието Eurobot Junior 2019. За постигане на целите се осъществиха няколко срещи между Българския и Френския отбор преди състезанието.


 

Eurobot 

  • Състезанието Eurobot 2019 беше в два дни в 5 тура. В него участваха отбори от много страни като Русия, Сърбия, Франция, Испания, Египет и др. Българо-френския отбор се представи достойно!

 

Като резултат от участието си в този проект клуба по роботика получи нов робот Fable, разработен от  Shape Robotics в Техническия университет в Дания – DTU. Целта на Fable е да даде на учениците знания и интерес към роботиката и програмирането по лесен и забавен начин. Дизайнът на инструментите за програмиране дава възможност за диференциране на преподаването и подпомага учениците в преминаването от езика на визуално програмиране към език за програмиране на текст. Визуалнияш език за програмиране е Blockly, а текстовият език за програмиране е Python. Новият робот е чудесен за начинаещи и дават възможност на учениците да изследват и учат роботика чрез него. Чрез комбинирането на различните модули учениците ще имат възможност за изграждне на различни роботи, които решават истински проблем.

Публикувано от Кристиян Сотиров

21.08.2019г.

Абонирайте се !

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Vendom

Genesis

"Vendom Genesis" е клуб по роботика към СПГЕ ,,Джон Атанасов". Основната му цел е да мотивира и помага на желаещите да се занимават с роботика и електроника.

Навигация